Doživite Hrvatsku

kao niti jednu drugu zemlju do sada

 • Odmor i rekreacija

  Odmor i rekreacija

  Odmor u najboljim hotelima duž obale i kontinenta. Donosimo najbolju gastronomsku ponudu trenutno u Hrvatskoj i zemljama regije. Nezaboravne aktivnosti za sve uzraste kako bi Vaš odmor učinili idealnim.

 • Odmor i rekreacija

  Kulturna i prirodna baština

  Linđo na jugu, rimski ostaci na zapadu, vinogradi sjevera, kulinarstvo istoka? Ne znate o čemu se govori? Vrijeme je da krenete s nama u avanturu...

 • Odmor i rekreacija

  Kongresi i događaji

  Profesionalci s profesionalcima. Organizacija seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Od smještaja i zrakoplovnih karata do aktivnosti za sve sudionike.

Taylor made by HD

Trebate savjet i ne znate što odabrati? Prepustite se profesionalnom organizatoru i isprobajte putovanja krojena samo za Vas.

Destinacije

Dozvolite nam da odaberemo najbolje od najboljeg
 u ponudi Hrvatske i okolice...

Zagreb

Zagreb

Kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske sa sjedištem Sabora, Predsjednika i Vlade Republike Hrvatske.

Lokacija Osvojite velegrad hodajući gornjogradskim ulicama uz svjetlost plinskih lanterni. Spuštajući se prema glavnom gradskom trgu zastanite uz pogled prema Kaptolu i katedrali koja se nalazi na istom mjestu od 13og stoljeća iako kažu da je crkva tamo bila i prije. Romantične ulice prepune kavana kao stvorene djeluju za okrepu nakon kupovine lokalnih namirnica na jednoj od najatraktivnijih gradskih tržnica. Krenite nebrojenim parkovima zelene potkove i dođite do nekadašnje stanice Orient expressa.Putem morate proći pored lukuznih trgovina gradske žile Ilice. Ukoliko ogladnite slobodno zastanite u jednom od brojnih lokalnih restorana a za kraj dana možda balet u zgradi Hrvatskog narodnog kazalište koja je remek djelo arhitekture iz kasnog historizma austrijskih umjetnika.

Istra i primorje

Istra i primorje

Najveći hrvatski poluotok i dva najveća hrvatska otoka Krk i Cres te obala na zapadu države. Najveća hrvatska luka Rijeka i povijesni gradovi Pula i Senj.

Lokacija Krenimo putevima bijelog tartufa i crvene zemlje od Umaga gdje se održava najpoznatiji hrvatski ATP turnir, obalom do Poreča koji je našao mjesto na UNESCO listi i dalje Limskim kanalom do Rovinja i Pule gdje ćemo vidjeti jedan od nekoliko potpuno očuvanih rimskih amfiteatara u svijetu iz 1 stoljeća. Možemo vidjeti jedan od najboljih festivala filma u malom Motovunu a zašto ne posjetiti i utočište bjeloglavih supova na Cresu sve to uz lijekoviti zrak otoka Lošinja. Nacionalni parkovi Brijuni, Risnjak i Sjeverni Velebit čine ovu regiju fascinatnom za sve ljubitelje prirode i povijesti. Nezaobilazan dio vašeg putovanja Europom.

Dalmacija

Dalmacija

Lokacija Povijesna hrvatska regija od Zadra do Dubrovačke republike s unutrašnjosti najpoznatija po Dalmatinerima međutim kada krenemo dalmatinskim cestama pse nećemo stići niti spomenuti.Počevši od Zadra u kojem možemo slušati kako more svira i gledati pozdrav Suncu krenimo k jugu žilom kucavicom jadranske obale, „magistralom“ prema gradićima Primoštenu, najstarijem hrvatskom gradu Šibeniku, UNESCO gradu Trogiru, pogledajmo palaču rimskog cara u Splitu pa otoke redom Hvar, Korčulu i Mljet, gdje ćemo usput svratiti na čašu vina te na kraju biser svjetke baštine pod zaštitom prestižne organizacije UNESCO i perjanicu hrvatske povijesti grad Dubrovnik. Arhitektura, priroda, povijest, kultura i baština čine Dalmaciju regijom koja stoji ponosno na svim turističkim kartama svijeta.

Kontinentalna Hrvatska

Kontinentalna Hrvatska

Lokacija Obuhvaća regiju istočne Hrvatske omeđenu rijekama Savom, Dravom i Dunavom pa do krša juga gdje nalazimo možda najveću atrakciju Hrvatske a to su Plitvička jezera. Ako se krenemo špancirati Varaždinom i dođemo do Krapine pogledati kako su živjeli naši preci neandertalci, sigurno ćemo prošetati Samoborskim uličicama a kad krenemo na istok do sela roda lako je doći. Slavonske gurmanske večere se ne zaboravlja, a koje će nam pokazati tradiciju i volju. Žitnica Hrvatske nudi prekrasne pejsaže i krajolike od dvoraca Hrvatskog zagorja i nizina Slavonskih polja a završava pogledom na najistočniju europsku katedralu. Na samome istoku ćemo naići i na svjedoke zadnjeg rata u Hrvatskoj, obnovljeni grad Vukovar ali i na svjedočanstvo pomirbe na obali Dunava.

Regija

Regija

Danas se govori o regiji kao zemljopisnom pojmu međutim ako samo malo zagrebemo u prošlost shvatiti ćemo da su to republike Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Makedonija i Crna Gora koje su do ne tako davno činile Jugoslaviju a danas im se u regiji još pridružuje Albanija kao najzatvorenija država Europe. Pa ako shvatimo da se radilo o jednoj od prostorno najvećih država Europe razumljivo je da nailazimo na veliku kulturnu i prirodnu raznolikost. Krenimo od sjevera i slovenskih Alpa i spustimo se hrvatskim rijekama do potpuno drugačije kulture, vjere i pisma Srbije, ne zaboravimo prekrasne minarete Bosne i Hercegovine koje se stapaju u jedno s europskom kulturom na starom mostu u Mostaru. Pitoresknim krajolicima povijesne Crne Gore i raznolikosti kosovskih ulica gdje ćemo iz najboljeg hotela regije vidjeti kontarste Europe a doći ćemo na susret s antikom u Makedonskoj prijestolnici. Albanija nudi prekrasne plaže i more i više od nekoliko utvrda nekadašnjeg režima da bi razumjeli kako je bilo prije tek samo četvrt jednog stoljeća. Gastronomija, povijest, geografija, kultura i tradicija. Pripremite se na kulturni šok svaki dan jer u samo nekoliko kilometara prelazimo iz dimenzije u dimenziju kakvu nigdje na svijetu ne možete vidjeti.

 • Tradicionalna kuhinja

  Tradicionalna kuhinja

  Putevima tradicije preko tanjura vodimo vas u zagorsku hižu da vidimo kako se rade originalni zagorski štrukli, na kolinje u Slavoniju da napunimo koji kulen, idemo u lov na tartufe po Istri i srdele u Dalmaciji. Uvijek možemo prizalogajiti kod susjeda uz burek s jogurtom i ćevape u somunu.

Kontakt

 • Adresa
  Stubička 99, Zagreb
 • Telefon
  +385 1 3630 638
 • Fax
  +385 1 3649 821
 • Mobitel
  +385 91 3499 811
 • Email
  info@hd-travel.hr
 • Skype ID
  hd-travel
 • Facebook
  hd-travel
 • Web
  www.hd-travel.hr

Vaša poruka je uspješno poslana.